Foto’s en posters geven je huis een persoonlijke tint. Door je foto’s in te lijsten in een kwalitatief goede fotolijst komen ze helemaal tot hun recht. Als je op zoek bent naar een fotolijstje dan heb je veel keuze. Het soort fotolijstje dat je kiest hangt af van je persoonlijke smaak en natuurlijk moet het binnen je interieur passen. Zo past bijvoorbeeld een fotolijstje van aluminium goed in een modern interieur en een fotolijst van hout beter in een klassiek of landelijk interieur. 

Randloze fotolijsten

Randloze fotolijsten, ook wel randloze wissellijsten zijn neutraal van aard en passen eigenlijk in ieder interieur. Een randloze fotolijst bestaat alleen uit een glazen frame. Doordat ze geen rand hebben wordt de aandacht niet afgeleid van de foto. Deze fotolijsten zijn te verkrijgen met helder glas of antireflexglas. Het voordeel van antireflexglas is dat de foto altijd goed zichtbaar is omdat deze niet spiegelt. 

Passe-partout

Een passe-partout is een fotolijst die een ruimte creëert tussen de foto en het profiel van de fotolijst. Daarnaast geeft een passe-partout meer diepte aan de foto. Ook een passe-partout zorgt ervoor dat de aandacht niet wordt afgeleid van de foto. Een passe-partout is handig om te gebruiken als je foto geen standaard maten heeft, waardoor het moeilijk is om er een geschikte lijst voor te vinden. Een passe-partout kun je namelijk makkelijk zelf op maat maken. 

Houten fotolijst

Een houten fotolijst past goed in een klassiek of landelijk interieur met veel natuurproducten. Ook hout is een natuurproduct en zorgt voor een warme uitstraling. Houten fotolijsten zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren en stijlen, waardoor je een grote keuze hebt uit houten fotolijsten. Kies je voor een houten fotolijst, kies dan voor de contrasterende kleur die je gebruikt in je interieur als je wilt dat de foto extra opvalt.