Voordeuren zijn door de geschiedenis heen erg veranderd. Waar ooit hout de standaard was, zijn voordeuren tegenwoordig veelal van kunststof gemaakt. Hier zitten natuurlijk allerlei voordelen aan, maar helaas ook enkele nadelen. In dit artikel zullen wij jullie door enkele voor- en nadelen van een kunstof voordeur heen lopen. Het moge in ieder geval duidelijk zijn dat kunststof voordeuren over het algemeen stukken goedkoper, lichter en moderner zijn dan houten of glazen voordeuren. Hier houden de voordelen echter niet op. 

Maak je eigen deur van begin tot eind 

Het grootste voordeel aan een kunststof voordeur is ook gelijk de leukste. Want met een kunststof voordeel kan je helemaal zelf bepalen hoe jij wilt dat je deur eruit ziet. De kleur, vorm, ramen, deurknoppen en versieringen kunnen allemaal makkelijk afgesteld worden op jouw wensen. Je kunt zelfs een Schuifpui kopen met kunstof, volledig aangepast op jouw smaak. 

Er zijn altijd verschillende modellen beschikbaar, waar je dan zelf een selectie uit kunt maken. Een bekend voorbeeld is de luxe RVS greep. Deze kan vervolgens nog aangepast worden in allerlei vormen en lengtes. Ook kijkgaten en brievenbussen kunnen volledig naar je eigen smaak gezet worden. Voor de echte liefhebbers kunnen er zelfs geïntegreerde ISOstone dorpels geinstalleerd worden. 

Ook de losse onderdelen kunnen apart besteld worden 

Het meest toonaangevende onderdeel van een voordeur blijft toch wel een kozijn. Ook deze kunnen natuurlijk aangepast worden naar ieders wil. Het nieuwste van het nieuwst zijn kunststof voordeuren met 5-kamer profielen kozijnen. Deze kunnen intern verstevigd worden met gegalvaniseerd staal, wat garandeert dat de deur zowel koud als geluid buiten houdt. 

Met dergelijke isolatie wordt natuurlijk ook rekening gehouden met betrekking tot het glas.

Daarom wordt tegenwoordig vaak HR+++ argon gas gevuld tripel glas geleverd. Kozijnen bestellen kan altijd online om het leven nog iets makkelijker te maken. Het is dus maar al te duidelijk dat kunststof deuren heel veel voordelen hebben. 

Ze zijn goedkoper, lichter, hip, makkelijk te vervoeren, online te bestellen en volledig aan te passen aan jouw huis en smaak. De nadelen blijven gelukkig enigszins beperkt. Je zou hoogstens kunnen zeggen dat ouderwetse houten deuren een gewichtige, historische uitstraling hebben. Maar ook dit is ongetwijfeld te creëren met een kunststof deur.