Iedereen moet het hebben: een identiteitsbewijs. Hiervoor heb je wel een pasfoto nodig. Een pasfoto is de foto van jezelf die op je identiteitsbewijzen staan. Zo moet je een pasfoto maken voor id of rijbewijs. Ook moet je een pasfoto maken voor paspoort. Hiermee kun je jezelf identificeren maar je kunt bijvoorbeeld ook autorijden en naar het buitenland met de bewijzen. Erg belangrijk dus! In deze tekst worden de dingen toegelicht waarvoor je een pasfoto nodig hebt. 

Pasfoto voor id

Zoals eerder in de tekst al werd toegelicht, moet je een pasfoto maken voor id. Met een identiteitskaart kun je jezelf niet alleen identificeren binnen Nederland, maar ook binnen de EU. Het is dus van belang om een identiteitskaart te hebben als je gaat reizen binnen europa. Wel moet je vooraf controleren hoelang de kaart nog geldig is. Mocht je id nog maar van korte duur geldig zijn, is het belangrijk om zo snel mogelijk een nieuwe kaart aan te vragen. Een verlopen identiteitskaart is immers niet geldig. Je moet dan wellicht  een nieuwe pasfoto maken voor id, een pasfoto mag namelijk maximaal zes maanden oud zijn. 

Pasfoto voor rijbewijs

Met een rijbewijs kun je bewijzen welke motorrijtuigen je mag besturen. Daarnaast is het ook een geldig identificatiemiddel in Nederland. In tegenstelling tot het id-bewijs, is het niet geldig om je te identificeren in de EU en andere landen buiten Europa. Voor je rijbewijs moet je ook een pasfoto maken. Wel moet je, net zoals bij de andere identificatiemiddelen,  opletten dat de pasfoto niet ouder is dan zes maanden.

Pasfoto voor paspoort

Net zoals voor de voorgaande bewijzen, moet je een pasfoto maken voor paspoort. Met een paspoort kun je wereldwijd reizen. Dat is dus ook het verschil tussen een id en een paspoort. Met een id kan je alleen binnen de EU reizen. Wel moeten beide bewijzen niet verlopen zijn, anders zijn ze niet geldig! Dezelfde regels wat betreft pasfoto maken voor paspoort zitten hieraan verbonden: let er dus op dat de foto minder dan zes maanden oud is.