Beide zijn een vorm van zonwering. Toch zitten er nog enkele verschillen tussen shutters en jaloezieën. Shutters zijn bijvoorbeeld ook een erg mooie eyecatcher in elke ruimte en kan zowel als decoratie gebruikt worden als voor zonwering. Jaloezieën zijn een makkelijke manier van zonwering en kunnen door gebruik van verschillende kleuren sfeer brengen in de woning. 

Shutters zorgen voor bescherming van je ogen

Shutters van Luxaflex zijn klapluiken, of ook wel binnenluiken, gemaakt van verstelbare lamellen. Het is een moderne vorm van raambekleding. Meestal zijn shutters gemaakt van hout, maar ze zijn ook verkrijgbaar is andere materialen, bijvoorbeeld pvc. Shutters worden vooral gebruikt om de inval van het zonlicht te regelen. 

Zo kan er gezorgd worden voor een mooie lichtinval op elk moment van de dag. Door de verstelbare lamellen zijn de shutters zo te kantelen dat de hoeveelheid zonlicht dat naar binnen schijnt te regelen is en de kamer dan ook overdag donkerder gemaakt kan worden. 

Shutters zijn een duurzame vorm van raamdecoratie of zonwering. Een van de voordelen van shutters is dat ze op vrijwel elke raamsoort te plaatsen zijn. Ze zijn niet alleen te gebruiken als zonwering maar zijn ook een mooie vorm van raamdecoratie. 

Doordat de lichtinval perfect geregeld kan worden kan er gezorgd worden voor licht in huis zonder dat het het tv kijken of computeren in de weg zit. Zo zorgen shutters ook voor de nodige privacy zonder dat het zonlicht volledig wordt weggenomen.

Jaloezieën voor een mooi interieur

Jaloezieën zijn gemaakt van horizontale latjes die onder elkaar hangen met koordjes. Ze zijn geschikt om fel zonlicht buiten te houden maar ook om te zorgen voor de nodige privacy. Bovendien zien jaloezieën er ook nog eens mooi uit. Door een simpele beweging kunnen de latjes opengemaakt worden, gesloten worden of getuimeld. 

Zo kan de lichtinval gecontroleerd worden. Houten jaloezieën hebben een traditionele uitstraling en zijn mooi te combineren met veel verschillende kleuren en texturen. Als er gekozen wordt voor zwarte jaloezieën worden ze een echt statement piece in het interieur. 

In het wit zorgen de jaloezieën voor extra licht in de woning en bruin zal de natuurlijke uitstraling van het hout benadrukken. Omdat de jaloezieën ook volledig opgetrokken kunnen worden kan er gekozen worden voor een gedeeltelijke of volledige zonwering maar ook voor een volledige inval van het zonlicht.