Ben je aan het verbouwen of organiseer je een evenement? Dan komt afzetlint goed van pas. Afzetlint kan voor vele doeleinden gebruikt worden. Meestal wordt het gebruikt om mensen te attenderen op gevaar of om te zorgen dat mensen een bepaalde plek niet betreden. In dit artikel lees je wanneer je afzetlint het beste kunt gebruiken.

Een tijdelijk parkeerterrein

Organiseer je een groot evenement dat door veel mensen wordt bezocht, dan is het handig om een tijdelijk parkeerterrein aan te leggen. Bijvoorbeeld op een groot grasveld vlak in de buurt van het evenement. Je kunt hiervoor rood-wit afzetlint gebruiken, maar je kunt ook afzetlint bedrukken met een eigen logo of met de naam van het evenement of de organisatie. Op deze manier is het voor iedereen duidelijk waarom een bepaald terrein is afgezet.

Het uitzetten van een parcours

Ook voor het organiseren van een sportevenement is afzetlint geschikt. Organiseer je een marathon of een survivalrace dan kun je met afzetlint eenvoudig een parcours uitzetten. Zo is het voor iedere deelnemer duidelijk hoe het parcours moet worden afgelegd. Je afzetlint laten bedrukken in deze situatie is erg handig als je te maken hebt met sponsoren. Het vermelden van hun namen en logo’s  op het afzetlint is een effectieve manier van promotie. Wil je afzetlint laten bedrukken, kijk dan eens op bedruktafzetlint.nl.

Rood-wit afzetlint

Er zijn verschillende soorten afzetlint die in verschillende situaties worden gebruikt. De meeste toegepaste vormen zijn het rood-wit afzetlint en het geel-zwarte afzetlint. Rood-wit afzetlint wordt verreweg het meest gebruikt. Dit afzetlint wordt vaak professioneel gebruikt om de algemene veiligheid te garanderen. Het wordt veel gebruikt om publiek op afstand te houden bij ongelukken zodat hulpverleners makkelijk toegang hebben tot de plek. 

Geel-zwart afzetlint

Geel-zwart afzetlint wordt gebruikt in het geval van bijzonder gevaar. Wordt er geel-zwart afzetlint gebruikt, dan is het gebied verboden om te betreden voor iedereen, ook voor hulpverleners. Dit is bijvoorbeeld het geval bij instortingsgevaar of in het geval van gevaarlijke stoffen. Ook bij een plaats delict wordt het vaak gebruikt om te zorgen dat er geen sporen kunnen worden uitgewist. De hulpdiensten mogen het terrein alleen betreden na toestemming van het CoPI.