Bedrukte tape is een geweldige manier om een extra touch te geven aan de verpakkingen van je producten. Het straalt professionaliteit uit en zet je merk nog eens extra in de spotlights. Er zijn verschillende soorten tape, de kwaliteit en de bestendigheid. Waar moet je op letten als je tape koopt en wat moet je precies doen als je je tape wilt laten bedrukken? In dit artikel lees je er alles over.

Soorten tape

De meest gebruikte verpakkingstapes zijn: PP solvent, PP Acryl, PP Holtmelt en papieren tape. Hieronder vind je de meest gebruikte tapesoorten en hun eigenschappen:

PVC-tape:

PVC-tape is een veelgebruikte tapesoort. Het heeft als kenmerk dat het makkelijk te scheuren is en een hoge kleefkracht heeft.

PP Holtmelt:

Deze tape wordt veel gebruikt in de industrie en wordt meestal met machinale verwerking gebruikt. De tape heeft een uitstekende kleefkracht en is eenvoudig af te rollen.

PP Acryl:

PP Acryl is een tape die beschikt over lijm op waterbasis. De tape is erg lang houdbaar en geschikt om te gebruiken in een vochtige omgeving. 

Papieren tape: 

Deze tape wordt gemaakt van papier. De tape is niet gevoelig voor temperatuur, heeft een sterke kleefkracht en is milieuvriendelijk.

Temperatuur

De temperatuur tijdens opslag en verwerking  is een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste tape. Sommige tapes zijn beter bestand tegen een hoge temperatuur dan anderen. Verkoop je producten die in een koelcel staan, dan is het belangrijk dat de tape bestand is tegen extreem lage temperaturen. Zowel PP solvent als PVC-tape zijn goed bestand tegen lage temperaturen. Bedrukt kunnen beide tapes temperaturen aan van -20 tot wel +40 graden.

Vocht

Sommige tapes zijn bestand tegen vocht, andere soorten laten gelijk los als ze in aanraking komen met vocht. Verkoop je producten die in een vochtige omgeving worden opgeslagen of in een vochtige omgeving verwerkt worden, dan heb je waterbestendige tape nodig. Wil je bedrukte tape kopen die waterbestendig is dan kun je het beste kiezen voor PVC-tape of PP-Acryl tape. 

Je tape laten bedrukken

Als je de tape hebt gekozen die het beste aansluit bij jouw behoefte kun je de tape laten bedrukken. Je moet dan eerst een design kiezen. In de meeste gevallen is dat het logo of de slogan van je bedrijf. Het is ook mogelijk om een kleine afbeelding op de tape te laten drukken. Op TapePrint kun je eenvoudig je tape laten bedrukken. Je kunt het logo en de bedrukkingstekst op een makkelijke manier aanleveren door het te uploaden via de website.