Kunst is onmisbaar in iedere woning. Het geeft je de mogelijkheid om je eigen ik te laten zien. Wanneer je het goed doet, krijgen bezoekers direct een idee van jouw persoonlijkheid als ze het huis betreden. Kunst in huis zegt heel veel over de bewoner zelf. Kunst is dan ook heel persoonlijk. Wat de één mooi vindt, zal de ander juist verafschuwen. En dat is stiekem ook hetgeen wat kunst zo ontzettend leuk maakt.

Wanneer je echter over een relatief kleine woning in Utrecht beschikt, snappen we heel goed dat je bang bent om hier kunst in te verwerken. Een beeld Artihove.nl zal misschien al snel te groot zijn of teveel ruimte opslokken. Is kunst in huis brengen dan helemaal niet mogelijk bij een kleine ruimte? Welnee! Er zijn genoeg mogelijkheden om toch nog voldoende ruimte in huis te creëren voor de prachtigste kunstwerken. Hier vind je een aantal praktische tips.

Laat het kunstwerk voor zichzelf spreken


Vaak zie je dat mensen hun muren helemaal volgooien met allerlei schilderijen of andere kunstwerken en daarmee het belangrijkste vergeten: het kunstwerk de kans geven om voor zichzelf te spreken. Hier moet het wel de ruimte voor krijgen. Durf daarom eens een hoek leeg te laten of een muur niet helemaal vol te hangen. Kies voor slechts één kunstwerk en laat deze spreken. Wanneer je de schoonheid van dat ene kunstwerk op de juiste manier weet te laten spreken, zal dit direct een groots effect hebben voor de rest van de ruimte. Dan heb je dus zeker niet meerdere kunstwerken nodig (die uiteindelijk toch niet passen) en is het voldoende om slechts één kunstvoorwerp of schilderij te gebruiken.

Je kunt er ook voor kiezen om een kunstwerk met speciale waarde tentoon te stellen. Cadeau collega afscheid ontvangen? Dan is het mooi wanneer je deze centraal zet in de ruimte. Zo voert de schoonheid van het kunstwerk de boventoon en is er verder nog maar weinig mogelijk. Durf te vertrouwen op de kracht van één kunstwerk en je zult zien dat je zelfs in jouw kleine woning in Utrecht enorm veel sfeer in huis kunt brengen. 

Zo groot als je zelf wil

Het grootste voordeel van kunst is dat er geen specifieke definitie aan te verbinden is. Alles kan bestempeld worden als kunst. Zolang jij hier maar van kunt genieten en het bovenal mooi vindt om naar te kijken. Bovendien zijn er zowel kleine als grote kunstwerken. Het maakt eigenlijk niet uit hoe groot het kunstwerk is. Zelfs de kleinste kunstwerken hebben hun stempel op onze kunstgeschiedenis gedrukt. Daarom is het belangrijk om de kunst van artihove.nl niet in te delen op grootte, maar vooral op smaak. Kies voor een kunstwerk wat qua afmetingen bij jouw woning past. Klein of groot, dat maakt niets uit.

Subtiele touch


Er zijn mensen die dol zijn op opvallende kunstwerken, maar ook genoeg die het al goed vinden zodra er sprake is van een subtiele touch. Een gigantisch beeld in de hoek van de kamer is niet nodig. Kunst hoeft niet opvallend te zijn. Je kunt er ook voor kiezen om enkele kleine beeldjes op de schoorsteenmantel te plaatsen of een klein schilderij in de hoek van de kamer. Met de juiste indeling zorg je zo voor een rustige, subtiele touch die door vrijwel iedereen gewaardeerd zal worden.