Virtual Reality, inmiddels is het behoorlijk ingeburgerd en wordt het door velen gebruikt. Toch blijft het voor veel anderen nog onbekend terrein. Om dit onderwerp wat dichterbij te halen voor je, leggen we je in dit artikel uit wat VR is en hoe het werkt.

Een andere dimensie

Virtual Reality neemt je mee in een andere dimensie. Met een VR bril op, stap je een nieuwe 3D-wereld in, die speciaal voor jou is ontworpen. VR kan op veel manieren worden ingezet, bijvoorbeeld op scholen om leerlingen te onderwijzen, voor het spelen van games en voor het maken van simulaties. 

Virtual Reality is een techniek waarbij je een VR bril opzet en je je in een geheel nieuwe wereld waant. Deze bril bestaat namelijk uit een scherm, die een omgeving projecteert voor je ogen. Zo lijkt het alsof je rondloopt in een andere wereld, waar je bijvoorbeeld opdrachten moet doen, spelletjes kunt spelen, of zelfs kunt vergaderen. 

Wat kun je met Virtual Reality?

De mogelijkheden met VR zijn eindeloos, StickyLock weet daar alles van. Hierboven noemden we al het een en ander. Games voor Virtual Reality worden steeds ingewikkelder en beter geproduceerd. Ook zijn er korte films die je met een VR bril kunt bekijken.

Hoe werkt een VR bril?

Als je een VR game wilt doen, heb je een VR bril nodig. Er zijn er veel verschillende soorten brillen, maar deze zijn allemaal op te delen in grofweg twee categorie├źn: actieve brillen en passieve brillen. Een actieve bril kun je zonder computer gebruiken, deze is ook bijna altijd draadloos. Een passieve bril moet altijd aangesloten worden op een computer of console. Welke bril je ook hebt, de bril projecteert een omgeving voor je, waar jij in kunt bewegen en die je kunt ontdekken.

Voor het gamen in VR bestaan er ook nog andere producten, zoals handcontrolers en sensoren die je op andere plekken op je lijf kunt bevestigen. Zo kun je met je hele lichaam meebewegen in de game.