Iedereen die een nieuw huis heeft gekocht of een ander bedrijfspand is ingetrokken, weet dat de vloer iets is waar je beter goed in kan investeren dan een goedkope oplossing te zoeken. De vloer wordt bijna altijd intensief gebruikt en naast een mooie vloer wil je natuurlijk ook een vloer hebben die bijna niet aan slijtage onderhevig is. Als je kiest voor een vloercoating dan combineer je een mooie vloer met een vloer die lang mee kan gaan.

Wat is vloercoating?

Bij vloercoating wordt er een dunne laag aangebracht op de bestaande vloer. Deze laag die naadloos is zorgt voor extra bescherming omdat er met twee componenten wordt gewerkt. Hierdoor is het met name erg geschikt om toe te passen in de industrie of in keukens en badkamers. Het verschil tussen een coating en een gietvloer is vooral de dikte van de laag die aangebracht wordt op de bestaande vloer.

Kan vloercoating altijd?

In principe is het antwoord ja op deze vraag. Maar er is wel één voorwaarde, deze geldt ook voor een gietvloer trouwens, de vloer moet egaal zijn en geen oneffenheden hebben. Wil je profiteren van de voordelen van een vloercoating, dan is het goed om te weten dat een egale vloer van groot belang is om de vloer goed tot zijn recht te laten komen. Bij het aanvragen van een  vloercoating in Utrecht bijvoorbeeld, is het verstandig om deze zaken mee te nemen in de afweging.

Goed informeren

Als je voor de keuze staat om een nieuwe vloer te nemen in je huis of bedrijfspand is het goed om de juiste informatie te zoeken. Een vloer kies je voor een lange periode en het zou jammer zijn als je met te weinig informatie een beslissing neemt waar je later spijt van krijgt. Een coatingvloer is van een uitstekende kwaliteit en door de juiste informatie in te winnen kan je een mooie vloer hebben die bestand is tegen slijtage en dus lang mee kan gaan.